Kronikk i Bergens Tidende: Du gjør helsetjenesten bedre

Ved å delta i kliniske studier medvirker vi til forskning, medisinske fremskritt og viktig kunnskap slik at fremtidens pasienter får enda bedre behandling.

HelseOmsorg21-rådet har, sammen med Forskningsrådet, skrevet en kronikk om kliniske studier for å få flere til å interessere seg for og melde seg til å delta i studier.

Tidligere i år la helseminister Bent Høie frem den første nasjonale handlingsplanen for kliniske studier. Målet er en dobling av kliniske studier i spesialisthelsetjenesten og at fem prosent av alle pasientene skal delta i kliniske studier i 2025. 

For å nå dette målet, er det nødvendig at vi, når vi er på sykehus eller hos fastlegen, oftere får spørsmål om å delta i et forskningsprosjekt. HelseOmsorg21-rådet og Forskningsrådet oppfordrer derfor leseren til å spørre sin behandler om det finnes aktuelle kliniske studier som han eller hun kan delta i.

Hovedbudskapet til leseren er at deltakelse i forskning medvirker til medisinske fremskritt og viktig kunnskap slik at fremtidens pasienter får enda bedre behandling.

Les kronikken i Bergens Tidende her

Her kan du laste ned en pdf-fil av kronikken

Meldinger ved utskriftstidspunkt 14. juli 2024, kl. 15.07 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.